4/4/07

L'escultura, una eina










L'escultura com a eina per treballar el món clàssic no és una novetat; tanmateix, sempre hi trobem nous enfocaments que poden fer engrescadora la visita a un museu. Aquest cop són els Museus Vaticans. Segur que no us ha passat desapercebuda la seva aplicació didàctica a mitologia ( aquí en teniu qualque exemple), però també què me'n dieu de la seva riquesa a l'hora de treballar la vestimenta, els pentinats, les modes, els estris amb què els artistes han acompanyat algunes figures...

Geografia grega. L'Hèl·lada.












Un tema que en principi pot semblar força feixuc, la geografia grega, pot convertir-se en una bona excusa per posar a prova la inventiva, la creativitat de l'alumnat. Aquí teniu alguns dels treballs que varen presentar els alumnes de grec I a començaments del segon trimestre. Després de treball la unitat a classe, se'ls va demanar que aportessin un treball realitzat en qualsevol format. Hi trobareu des d'un còmic fins a un mapa amb relleu; de vegades la creativitat els ha portat a intentar emular el mateix Fídies. Jutgeu vosaltres mateixos els resultats.

Roma 2007. Projecte Comènius


L'institut sa Colomina participa des de l'any passat en el projecte Comènius, Young active citizens in Europe. Enguany s'han programat dues visites, una a Roma i l'altra a Londres. La visita a la delegació de Roma s'ha portat a terme durant aquest trimestre; concretament els dies 6, 7, 8, 9 i 10 de març. L'escola romana inclosa en el projecte és l'escola francesa Chateaubriand, amb seu a Roma. L'escola depén de l'estat francès; tot i això, és una escola concertada.